Provocarea modelului Irina Bahrin- din pantofii cu toc ai mamei, pe podiumurile de modă

Sursa: arhiva personală a modelului Irina Bahrin

Vorbim despre artă în felurite moduri, însă arta frumosului relevă atât de multe, încât n-am fi pe deplin corecți să ne raportăm la modă altfel decât printr-o formă de exprimare a întocmai artei frumosului. Vorbim despre oameni care s-au implicat pe parcursul timpului într-o zonă mai puțin cunoscută spațiului ieșean și anume, aria de modeling-ului, latura la vedere a frumosului. Vorbim cu o tânără care știe să îmbine perfect utilul cu plăcutul… un articol despre tânăra generație, despre modul în care aceasta își petrece timpul liber, despre misterele din spatele cortinei și despre atât de multe alte elemente surpriză pe care le vom desluși alături de Irina Bahrin, model al agenției First Models, tânăra care, pe parcursul timpului, a reușit să surprindă publicul ieșean prin frumusețea, grația și prestanța sa pe podium.

Ștefana Agop, revista InSociety: Am rămas plăcut impresionată de afinitatea ta pentru zona modeling-ului și aș vrea să începem cu o scurtă incursiune în această lume. Aș vrea să aflu ce te-a determinat să îți descoperi această pasiune și cum reușești să o fructifici pe parcursul timpului?

Irina Bahrin, model: Cum a inceput totul…cred că de mică am avut această pasiune pentru modeling, dorința de a apărea în poze, de a defila cu tocurile mamei și de a fi în centrul atenției. Însă, cu trecerea timpului, nu pot spune că m-am gandit la acest domeniu în mod serios, necrezând că în Iași se poate practica acest hobby (și de ce nu, meserie) la un nivel înalt. Când am primit propunerea de a face parte din agentia First Models, am fost foarte fericită și am simțit că, în sfârșit, pot să cochetez cu ceea ce îmi place atât de mult.

Sursa: arhiva personală a modelului Irina Bahrin

Ș.A.: Prin munca realizată, fiecare model aduce un element de noutate în această arie și consider că publicul larg a observat implicarea unor oameni pozitivi, serioși și perseverenți, care au putut să te influențeze într-o oarecare măsură. Pe parcursul timpului, fiecare model se inspiră și din experiența persoanelor ce cochetează de ani de zile cu această pasiune. Aș vrea să te întreb… care ar fi modelele ce au reușit prin activitatea lor profesională să te motiveze?

Irina Bahrin: Cred că cel mai bine te motivezi tu singur. Fiecare model trebuie să își cunoască atu-urile corpului și defectele sale. Trebuie să înteleagă ce poziții o avantajează și cum să își pună în evidență trăsaturile fizice. Iar acest lucru, se poate realiza doar prin multă practică și printr-o atentă analiză a fiecărei poze. Sunt de părere că  fiecare model are propriul stil de a poza, care trebuie să i se potrivească. Nu poți să copiezi posturile altora, crezând că vei arăta la fel. Fiecare model se exprimă diferit în lumina reflectoarelor. Cu toate acestea, sunt câteva modele care mă inspiră și care mă fascinează prin modul lor de a interacționa cu camera- Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Bella Hadid, Adriana Lima și Kseniia Burda.

Ș.A.: Există standarde ridicate din punct de vedere profesional în aria modeling-ului și fiecare prezentare se adresează unei anumite piețe. Orașul Iași a devenit odată cu trecerea timpului mai reprezentativ cu sprijinul atelierelor de design vestimentar, dar și datorită colaborării dintre acestea și agențiile de profil. Observ existența unor provocări pe care le întâmpină orice model în cariera sa. Care este povestea fetei de succes, cu părul șaten, ambițioasă și dornică de a descoperi necunoscutul?

Irina Bahrin: Cum am spus și mai sus, am intrat în acest domeniu într-un moment total neașteptat pentru mine, timidă și cu frică de necunoscut. Nu am avut așteptări și cred că lucrul acesta este foarte benefic deoarece m-am focusat pe ceea ce am avut de făcut strict în acel moment, astfel maximizându-mi eforturile. Încă îmi aduc aminte emoțiile primei prezentări, o emisiune filmată la Palas Mall. Îmi tremurau încheieturile, aveam un gol în stomac și îmi era frică să nu fac o mișcare greșită. Cu timpul, lucrurile au devenit mai ușoare, iar defilările mele mai naturale. Încerc să mă perfecționez constant și să învăț din fiecare prezentare sau shooting foto. Cu toate acestea, sunt o fire extrem de exigentă cu propria persoană, consider că mereu este loc de mai mult și mai bine, vreau ca toate lucrurile pe care le fac să fie calitative și să învăt cât mai multe, pentru a fi în top mereu.

Sursa: arhiva personală a modelului Irina Bahrin

Ș.A.: Un zâmbet frumos poate ascunde imperfecțiuni, greșeli sau poate tristețe lăuntrică. Când defilezi pe podium trebuie să strălucești, să pui în valoare ținuta. Cel mai probabil, în spatele fiecărui eveniment stă o echipă destul de închegată, ce pune la punct cele mai mici detalii. Aș vrea să te întreb cum reușești să stăpânești emoțiile și care sunt elementele cheie ce stau la baza organizării unei prezentări de modă din punctul tău de vedere.

Irina Bahrin: Emoțiile se diminuează odată cu trecerea timpului și cu experiența în domeniu. Mindset-ul este cel mai important. Să știi să te controlezi pentru a da randament maxim în fața reflectoarelor. Desigur că, până într-un punct, emoțiile sunt utile, deoarece ne ajută să ne focusăm mai bine pe ceea ce avem de realizat. O prezentare de modă este extrem de greu de organizat, fiind o muncă titanică în spate. Cred că pentru reușita unui eveniment de acest gen, elementele cheie sunt: coordonarea, receptivitatea, dar și atenția la cele mai mici detalii.

Ș.A.: Educația reprezintă un element esențial pentru a răzbi în acest domeniu. Sunt foarte multe agenții care se implică în pregătirea tinerelor care au talent în această direcție și le sprijină în parcursul lor profesional. Trăind în secolul vitezei, să spunem că aceste cursuri de perfecționare ajută și sprijină foarte mult în obținerea performanței, dar nu sunt obligatorii. Ai urmat anumite cursuri de specializare în domeniul modeling-ului?

Irina Bahrin: Da, am urmat. Fiind în agenția First Models, aceste cursuri mi-au fost oferite gratuit. Pot spune că m-au ajutat foarte mult. Pe lângă faptul că prin intermediul lor am învățat cum să defilez corect și cum să pozez, acestea au contribuit și la sporirea încrederii în mine.

Ș.A.: Aș vrea să călătorim în timp și să îmi povestești despre un moment special în care ai fost pe deplin satisfăcută de prestația ta pe podium.

Irina Bahrin: Sunt extrem de severă cu mine. Acest lucru poate fi și un dezavantaj pentru că de multe ori nu știu să mă vând. Nu pot spune că am fost vreodată pe deplin mulțumită de prestația mea pe podium. Mereu este ceva de îmbunătațit. Dar, dacă ar fi să aleg o defilare de care am fost mândră, aceea ar fi o prezentare la Palatul Culturii, pentru brand-ul NICHI CRISTINA NICHITA. Mi s-a părut dificil să cobor un număr mare de trepte pe tocuri înalte, făra a privi în jos și a avea atitudinea potrivită, dar cu ajutorul coordonării și atenției, am reușit să îmi îndeplinesc sarcina cu brio.

Ș.A.: Dacă tot reușim să străbatem lumea în lung și în lat, care sunt modelele de talie internațională sau casele de modă care ți-au stârnit curiozitatea și alături de care ai dori să colaborezi pe viitor?

Irina Bahrin: Cu certitudine, mi-ar plăcea să colaborez cu orice casă de modă internațională sau orice model renumit. Însă, mi-ar face o deosebită onoare să defilez sau să pozez alături de Naomi Campbell, Emily Ratajkowski și Kseniia Burda, admirându-le atitudinea, naturalețea și dezinvoltura. Când vine vorba despre case de modă celebre, m-aș simți norocoasă să colaborez cu Versace. Cred că simt o atracție față de aceasă casă de modă datorită lui Gianni Versace, un om pe care l-am studiat și pe care îl apreciez foarte mult.

Ș.A.: Cromatica sau „jocul culorilor” reprezintă un element esențial în epoca contemporană. Dacă tot străbatem lumea în lung și în lat, sunt curioasă să descopăr alături de tine care sunt nuanțele ce te caracterizează și care îți oferă transcendență pe scenă?

Irina Bahrin: Nu am o culoare preferată. Niciodată nu am avut. Când vine vorba de ținute, sunt norocoasă, stându-mi bine cam cu orice culoare. În general, sunt clasică și pot spune că mă simt cel mai bine când port roșu. Mi se pare că mi se potrivește, îmi potențează aura de mister, armonizându-se cu trăsăturile mele fizice.

Ș.A.: Puterea de a merge mai departe, susținerea oferită de persoanele din jur, iubirea și aripile pe care ți le oferă publicul pot constitui puncte de sprijin pentru tine ca și model?

Irina Bahrin: Bineînțeles! Profesia de model este solicitantă atât din punct de vedere fizic (este importantă o armonie între o dietă sănătoasă, sport și skin care), cât și din punct de vedere psihic (emoțiile și situațiile stresante sunt greu de gestionat). De aceea, este benefic sprijinul pe care ți-l oferă cei dragi, dar și publicul care, prin aprecierea lui, îți dă puterea de a continua. În cazul meu, mama este omul care a fost prezent la majoritatea defilărilor mele, m-a încurajat și susținut mereu. Sunt mândră și încântată că am realizat în vara anului trecut un shooting împreună cu ea.

Ș.A.: Dacă ar fi să le transmiți un sfat tinerilor pasionați de modă, ce consideri că ar fi trebui să facă aceștia pentru dezvoltarea pasiunilor și reușita în viață?

Irina Bahrin: Păi… să știe ce își doresc și să creadă în ei. Este important să aibă răbdare, dar, în același timp, să profite de oportunitățile care le apar în cale, să nu piardă trenul.

Sursa: arhiva personală a modelului Irina Bahrin

Povestea de succes a modelului Irina Bahrin puteți să o regăsiți și pe platforma online Revistei In Society:

Provocarea modelului Irina Bahrin- din pantofii cu toc ai mamei, pe podiumurile de modă

Sed efficitur sapien sit amet nisi sodales, id ornare ante aliquet. Etiam commodo tortor tempus, posuere erat at, ullamcorper lectus. Donec vehicula tempus lectus, vitae iaculis quam pharetra vel. Quisque a dui eget tellus porta volutpat. Fusce convallis, ipsum ac semper bibendum, massa justo vestibulum neque, at posuere mauris libero vel ligula.
Duis efficitur purus eget dui bibendum vehicula. Integer pharetra dolor ligula, sit amet commodo ipsum eleifend eget. Quisque ultrices vestibulum risus quis tristique. Vestibulum pulvinar eros ac metus pretium, sed finibus ante sollicitudin.
Vestibulum quis laoreet enim. Cras viverra laoreet nulla, vel efficitur ante efficitur nec. Vestibulum leo purus, posuere aliquet lectus sit amet, volutpat cursus sem. Phasellus at justo vitae augue mattis consequat. Nunc scelerisque massa laoreet purus hendrerit, vitae lobortis sapien molestie. Morbi sodales ligula in dictum tincidunt.
Proin mattis lectus ut tellus malesuada tempor. Maecenas bibendum risus ac tempus suscipit. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *