Descoperim secretele din culisele vieții pasionaților de vlogging, mașini, imobiliare și drept, într-un interviu exclusiv cu Angelo Timofte

Sursa: Arhiva personală a lui Angelo Timofte

Un subiect deosebit de important și extrem de apreciat al epocii contemporane este vlogging-ul. Astăzi stăm de vorbă cu Angelo Timofte pentru a descoperi viața din spatele camerei, experiența din domeniul video, pasiunea pentru zona auto și motivația pe care o are în vederea realizării unor videoclipuri atât de complexe și interesante. Multe idei, documentare, cadre filmate în mod profesionist și toate acestea sunt realizate din dorința de a oferi pe piață un clip informativ plin de substanță. De profesie consilier juridic, Angelo Timofte, și-a descoperit o nouă pasiune, cea a vlogging-ului, pe langa domeniul de bază, pentru perfecționarea în domeniul online. Deține un canal de youtube în plină ascensiune, acest aspect datorat perfecționismului și profesionalismului de care dă dovadă în realizarea clipurilor.

Tranziția de la mediul oficial, juridic, spre cel social, de business, reprezintă  provocarea momentului. Încă din tinerețe a obținut performanțe, reușind să termine cu brio facultatea de drept. Profesează ca și consilier juridic, dar dorind să se supraspecializeze a studiat și fluctuațiile pieței imobiliare, devenind investitor. Totuși, fiind însetat de cunoaștere, sparge barierele mentalității tradiționale ale mult ravnitului loc de muncă stabil, reușind să dețină un job flexibil, ținând cont de bagajul informațional vast și de pasiunile sale. Prin definiție a fi vlogger pasionat indică deprinderea unor abilități deosebit de importante precum comunicarea, eficiența și rigurozitatea muncii asumate. Odată ce pătrunzi în această lume înveți să fii eficient, să realizezi totul cu drag, să te documentezi permanent, să filmezi cadre unicate, să editezi profesionist videoclipurile. Vorbim aici de arta frumosului, o artă expusă într-o variantă modernă pe platformele online. Din dorința de a împărtăși trăirile lăuntrice cu familia, prietenii și publicul larg, și-a început activitatea de vlogging, fiecare element video reprezentând un element din viața cotidiană– participări la evenimente, călătorii în țări deosebite, pasiuni ascunse.

Ștefana Agop: Vlogul a devenit o formă de artă și aș fi curioasă cum ai pătruns în acest univers și ce te-a inspirat?

Angelo Timofte: Fiind un urmăritor al mediului online, am renunțat să mă mai uit la tv în urmă cu cațiva ani. Mi-am dat seama că în acest domeniu lucrurile evoluează constant în atentia publicului tânăr și nu numai, l-am considerat un domeniu care ia amploare rapid, și mi-am dorit să fac parte din el.

Sursa: Arhiva personală a lui Angelo Timofte

Ștefana Agop: Ce presupune să fii vlogger pasionat, ai timp să te bucuri de experiențele din cadrul videoclipurilor sau totul reprezintă doar o călătorie spre sufletul și mintea publicului?

Angelo Timofte: Având în vedere că totul a pornit din pură curiozitate, am ajuns să descopăr totul treptat. O pasiune pe care am fructificat-o și de care m-am bucurat în toate experiențele fără nici o așteptare financiară, motivându-mă permanent să descopăr lucruri noi cu fiecare filmare realizată.

Ștefana Agop: Care a fost momentul în care ai luat decizia de a trece de la domeniul juridic la cel video, prin realizarea vlog-urilor?

Angelo Timofte: Sunt deschis noilor experiențe, motiv pentru care am început și facultatea de psihologie, acum fiind în an terminal. Nu am renunțat niciodată la domeniul juridic, doar îmbin utilul cu plăcutul. Dacă uneori îmi petrec timpul în acte, în momentul în care filmez, mă eliberez de stresul cotidian și îmi dau frâu liber creativității.

Ștefana Agop: Care sunt elementele importante pe care dorești să le scoți în evidență în vlog-uri?

Angelo Timofte: Gândesc un conținut calitativ, reprezentat printr-o filmare profesionistă, montată pe înțelesul tuturor, acestea ajutându-mă să mă diferențiez de alți creatori de conținut aflați la început de drum.

Sursa: Arhiva personală a lui Angelo Timofte
Sursa: Arhiva personală a lui Angelo Timofte

Ștefana Agop: Cât timp durează procesul de documentare și planificare pentru crearea unui videoclip reușit?

Angelo Timofte: Trebuie să țin cont și de programul colaboratorilor mei (cameraman, editor, proprietar auto, locații și vreme) de cele mai multe ori îmi programez filmările la disponibilitatea numitorului comun. Circumstanțele îmi permit să mă documentez cu scurt timp înaintea filmărilor, de regulă, planificare următorului vlog sau documentarea acestora este spontană, în cel mai bun caz cu câteva zile înainte, alte ori se întâmplă să îmi culeg informații din mediul online chiar înaintea apăsării butonului REC.

Ștefana Agop: Care este feedback-ul primit de la public și ce vlog se regăsește în topul preferințelor?

Angelo Timofte: Cei care urmăresc vlogurile sunt oameni din toate categoriile sociale sau de orice vârstă, majoritatea mă încurajează! Asta mă impulsionează să devin din ce în ce mai bun după fiecare video. În topul preferințelor mele, sunt filmările în care nu sunt singur și interacționez cu invitații.

Ștefana Agop: Care este vlog-ul la care ai depus cel mai mult efort pentru a-l realiza și care a fost feedback-ul obținut din partea publicului larg?

Angelo Timofte: Sunt sigur că urmăritorii mei apreciează orice efort depus. Dacă vorbim despre efort, mă raportez la cel fizic și da, e cu adevărat o provocare să filmezi în condiții neprietenoase, acum îmi vin în minte ipostaze în care cameramanului i-au înghețat degetele în timpul filmărilor, sau acel moment cu pauze lungi pentru a putea respira din cauza căldurii strânse din mașină.

Sursa: Arhiva personală a lui Angelo Timofte

Ștefana Agop: Ce planuri strategice de dezvoltare a canalului de vlogging ai ca perspectivă pentru viitor?

Angelo Timofte: În anul 2021 vreau să mă focusez pe colaborări cu alți vlogări și în egală măsură să îmi perfecționez conținutul.

Ștefana Agop: Cine este omul Angelo Timofte, din spatele camerei și care este povestea sa?

Angelo Timofte: Aș putea să îți răspund într-o 1000 de cuvinte, dar mai simplu pentru toți cei care nu au văzut deja vlogul cu titlul ,,Cine sunt eu” de pe canalul de youtube, cred că acum este momentul să urmărească povestea mea!

Ștefana Agop: Cum poți aprecia performanța în viața ta, care au fost momentele tale de glorie?

Angelo Timofte: Singurul moment din viața mea care m-a făcut cu adevărat să mă simt minunat, a fost cel în care am devenit părinte, restul nu le consider glorioase ci rezultatul muncii, a perseverenței și a inspirației de a fi omul potrivit la momentul potrivit.

Ștefana Agop: Ce activitate te reprezintă 100% pe tine ca om și creator de conținut video?

Angelo Timofte: Mă reprezintă dorința de a exploata necunoscutul în toate formele sale. Deocamdată sunt axat pe conținutul auto însă nu e lege că voi rămăne focusat doar pe acest domeniu.

Ștefana Agop: Ce ai învățat din fiecare experiență profesională juridică, imobiliară și video?

Angelo Timofte: Lecția cea mai importantaă pe care am deprins-o este aceea că trebuie cu adevăarat să crezi în visul tău. Muncind consecvent, nimic nu te poate opri.

Ștefana Agop: Ce modele din viața ta te-au influențat în alegerea carierei și ce formulă a succesului ai descoperit la fiecare?

Angelo Timofte: Model în viață, tot timpul mi-a fost tatăl. Formula succesului învățată de la el este garantată prin respectul pe care îl primești atunci când ești serios și corect în lucrul individual, cât și colectiv.

Sursa: Arhiva personală a lui Angelo Timofte
Sursa: Arhiva personală a lui Angelo Timofte

Ștefana Agop: Consideri că tinerii sunt deschiși către cunoașterea domeniului de vlogging?

Angelo Timofte: Absolut! Drept dovadă, este noua generație! În momentul deschiderii unui cont, deja visează să creeze conținut. De aici și numărul zilnic impresionant de noi vlogări.

Ștefana Agop: Cum au îmbrățisat ieșenii materialele video realizate de tine cu minuțiozitate?

Angelo Timofte: Vlog-urile mele nu sunt vizionate doar de ieșeni, numărul vizualizărilor îmi crește de la o lună la alta, de aici și frumusețea Youtube-ului, un spațiu nelimitat de cunoaștere.

Ștefana Agop: Ce sfat ai putea să le oferi tinerilor pasionați de vlogging sau persoanelor ce cochetează cu această zonă?

Angelo Timofte: În momentul în care se apucă de vlog, trebuie să știe că vor putea crește doar fiind perseverenți. De exemplu, eu postez săptamânal, în fiecare miercuri, la ora 18:00. Este necesar să îți alegi o zi în care te întâlnești cu urmăritorii tăi. De asemenea, iubitorii de vlog au nevoie de o cameră decentă, microfon pentru un sunet bun, idei inovative și câteva noțiuni de editing.

Sursa: Arhiva personală a lui Angelo Timofte

Toate aceste aspecte le discutăm într-un dialog one to one cu Angelo Timofte, vlogger, investitor imobiliar și consilier juridic, un profesionist în adevăratul sens al cuvântului. Vlog-ul reprezintă acum o parte a vieții sale, căreia i se dedică cu pasiune zi de zi. Livrează informație și emoție, acestea fiind principalele elemente ale unui vlog reușit. Venit din domeniul strict al ariei juridice, vlogging-ul a reprezentat o metodă de relaxare, un antidot care te ajută să te deconectezi de locul de muncă. A fi consilier juridic reprezintă o adevărată provocare întrucât oferi soluții optime în baza legii, acest aspect reprezentând un montagne russe emoțional, pe care Angelo Timofte l-a fructificat și l-a transformat într-o șansă de a-și dezvolta pasiunea. Vlogging-ul a apărut în viața sa ca o alternativă a locului de muncă, în cadrul clipurilor sale reușind să transmită informații prețioase publicului.

Sed efficitur sapien sit amet nisi sodales, id ornare ante aliquet. Etiam commodo tortor tempus, posuere erat at, ullamcorper lectus. Donec vehicula tempus lectus, vitae iaculis quam pharetra vel. Quisque a dui eget tellus porta volutpat. Fusce convallis, ipsum ac semper bibendum, massa justo vestibulum neque, at posuere mauris libero vel ligula.
Duis efficitur purus eget dui bibendum vehicula. Integer pharetra dolor ligula, sit amet commodo ipsum eleifend eget. Quisque ultrices vestibulum risus quis tristique. Vestibulum pulvinar eros ac metus pretium, sed finibus ante sollicitudin.
Vestibulum quis laoreet enim. Cras viverra laoreet nulla, vel efficitur ante efficitur nec. Vestibulum leo purus, posuere aliquet lectus sit amet, volutpat cursus sem. Phasellus at justo vitae augue mattis consequat. Nunc scelerisque massa laoreet purus hendrerit, vitae lobortis sapien molestie. Morbi sodales ligula in dictum tincidunt.
Proin mattis lectus ut tellus malesuada tempor. Maecenas bibendum risus ac tempus suscipit. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.